Податківці замість фінансових документів знайшли на серверах “ВКонтакте” порнографію

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.07.2013 14:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21178

Міністерство доходів і зборів виявило на українських серверах соціальної мережі “ВКонтакте” (РФ) незаконний відеоконтент, що містить, зокрема, дитячу порнографію. У зв’язку з цим 11 липня була відкрито кримінальне провадження.

Про це йдеться в документі Міндоходов.

Зокрема, у документі повідомляється, що 10 липня була завершена комплексна експертиза, яка виявила, що на 265 файлах, вилучених у невстановленої особи, яка діяла від імені мережі "ВКонтакте", містилась інформація з ознаками порнографічної продукції, у тому числі дитячої порнографії, а також контент з ознаками пропаганди культу насильства і жорстокості.

Експертиза встановила, що незаконна інформація була розміщена на серверах з грудня минулого року, тільки в період з 14 по 26 червня її переглянуло 31 млн користувачів.

Провадження у справі відкрив слідчий відділ Державної податкової інспекції у Деснянському районі Києва.

Нагадаємо, 27 червня технічний директор соціальної мережі "Вконтакте" Микола Дуров заявив, що правоохоронні органи в Києві вилучили сервери компанії. "Сервери в Києві в даний час недоступні, оскільки їх вилучила українська поліція для слідчих дій", - написав він на своїй сторінці.

У свою чергу засновник "Вконтакте" Павло Дуров написав у себе на сторінці в соцмережі, що вартість вилученого обладнання складає півмільйона доларів.

Міндоходов зі свого боку відзначило, що вилучене слідчими у компанії ТОВ "Дата-Айікс ЮЕЙ" комп’ютерне обладнання не має відношення до роботи соціальної мережі "Вконтакте".

Зокрема, за даними міністерства, слідчі Державної податкової інспекції у Деснянському районі Києва вилучили обладнання в ході досудового розслідування в рамках кримінального провадження за фактом навмисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ "Евос".

У рамках цього розслідування було проведено обшук в службових і підсобних приміщеннях ТОВ "Дата-Айікс ЮЕЙ".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.