У столиці триває тарифна війна. Влади проти населення

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 8.02.2007 14:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2118

Київрада переглянула рішення КМДА і знизила тарифи на житлово-комунальні послуги, які були підняті у 3,5 рази з 1 грудня 2006 року. Їх підняли лише у двічі.

За таке рішення проголосувало 113 із 114 депутатів.

Згідно з рішенням, тарифи, які діяли до 1 грудня, будуть підвищені: на опалення і гаряче водопостачання - удвічі, холодну воду і водовідведення - у 1,8 рази, квартирну плату - у 1,9 рази.

При цьому киянам, які заплатили за жилкомпослуги за новими тарифами, перерахунок буде зроблений до 1 березня.

Водночас секретар Київради Олесь Довгий, коментуючи зниження тарифів, заявив, що це стало можливим завдяки тому, що були віднайдені додаткові джерела для надходжень до міського бюджету.

"Доки політичні сили, які називають себе опозиційними, займалися критиканством та намагалися зірвати засідання сесії Київради, вносячи деструктив в роботу депутатського корпусу, Київський міський голова Леонід Черновецький разом із депутатською більшістю працювали над тим, аби знайти додаткові джерела для надходжень до міського бюджету. Дякуючи цьому, ці джерела були знайдені”, - сказав він, повідомляє прес-служба Київради.

Серед таких додаткових джерел Довгий назвав те, що було підвищено комунальні тарифи для комерційних структур, які мають великі прибутки, збільшено вартість оренди комунального майна, а також прибутковість низки комунальних підприємств, зросли надходження до бюджету від продажу землі на земельних аукціонах та "прозорого продажу землі за реальними ринковими цінами", було створено "сприятливий інвестиційний клімат".

Проте, мер столиці Черновецький обіцяє нове підвищення комірного.

"Моя ідея полягала лише в тому, щоб багаті платили більше, а бідні - менше. І, на великий жаль, те що сьогодні буде відбуватися, воно відсуне реформу. Але через три місяці я запропоную її заново", - попередив депутатів Черновецький.

"Я погодився на це рішення (про зменшення тарифів), тому що ніхто зі мною сьогодні не б'ється, ніхто не ображає. Ви знімаєте з мене відповідальність за те, що тарифи в Києві підвищені", - додав він.

Від “Аратти”: Як бачимо, наразі у міській владі більшість і опозиція відрізняється лише апетитами до дерибану громадських коштів. А спільне у цього зібрання - пристрасть до демагогії.

Проте, навряд чи демагогією можна прикрити зростаюче роздратування киян. І “випуск пари” у вигляді масовок перед дверима мерії, - теж навряд чи буде ефективним. Бо завжди знайдеться політична або громадська сила, яка той негатив сфокусує і рознесе вщент як “захисників” так і “ворогів” народу у владних кабінетах.

Адже, головного ні влада, ні опозиція так й не можуть зрозуміти, бо, напевно, не здатні до того фізіологічно. А істина та проста й стара, як світ: той, хто вважає своїх виборців дурнями більшими за себе, - завжди опиняється на смітнику.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.