Влада запропонувала протестувальнам те, що найбільш поширене й зрозуміле - хабар

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 17.07.2013 20:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21180

Представники влади запропонували деяким головам громадських організацій $100 тис., щоб не допустити акції народного обурення під стінами МВС і на Банковій.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова громадської організації КУПР Сергій Мельниченко.

«Сьогодні вийшли на мене і ще одного побратима з авторитетних націоналістичних рухів в Україні представники влади. Нам було запропоновано укласти угоду, щоб «поховати» весь завтрашній рух в Києві і не допустити акції народного обурення під стінами МВС і на Банковій», - написав він.

Згідно з його інформацією, активістам було запропонували $100 тисяч і подальшу підтримку та взаємодію із силовими структурами.

«З метою отримання інформації про наміри Банкової, ми погодилися на призначену зустріч і сіли за стіл переговорів», - повідомив Мельниченко, додавши, що «сценарій дестабілізації й збивання напруги запропонований наступний».

«У разі неспроможності агентури служб дестабілізації руху ще на підході до Києва попросили збити рівень напруги прямо в Києві. Для цього влада надає кілька великих автобусів «Неоплан», щоб лідери громадських рухів загітували частину протестного руху погодитися на поїздку в Кримську резиденцію Президента або місця відпочинку міністра, оскільки останні знаходяться в робочій відпустці», - поділився можливим сценарієм розвитку завтрашніх подій активіст.

«Для реалізації переконання активістів буде здійснено приїзд до протестувальників заступника міністра, а також інших впливових і авторитетних громадських діячів», - написав Мельниченко, додавши, що «для запобігання поїздки до самої резиденції, в дорозі в ряді автобусів випадково виникнуть технічні поломки. Це має відбутися саме в автобусах з реальними представниками громадськості».

За його інформацією, до лав радикально налаштованих активістів будуть введені провокатори, які повинні посіяти смуту серед учасників і здійснити розкол у масах.

«Зараз для запобігання можливості консолідувати свої зусилля на Майдані Незалежності, там починають проведення робіт з реконструкції Майдану, а також планується проведення якогось соціального заходу в місцях, на яких ще не проводяться роботи», - повідомив Мельниченко. Згідно з його інформацією, «для підтвердження серйозності своїх намірів нам було запропоновано аванс у розмірі $50 тис. При цьому, від переговірників стало відомо, що з деякими представниками активістів питання вже вирішені».

Як повідомлялося раніше, 18 липня о 8:00 від «Експоцентру України» у Києві (вул. Академіка Глушкова, 1) розпочнеться піша хода за участю активістів Врадіївки і представників УДАР» до МВС. Об 11:00 розпочнеться мітинг під стінами Міністерства внутрішніх справ, після чого пікетувальники перемістяться на Майдан Незалежності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.