Керівництво «ВКонтакте» вважає, що податківці прибрехали про порнографію

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 18.07.2013 13:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21187

Засновник соціальної мережі «ВКонтакте» Павло Дуров піддав критиці твердження Міністерства доходів і зборів України про те, що на вилучених раніше українських серверах соціальної мережі було виявлено дитячу порнографію.

«Відеоролики, що містять дитячу порнографію, моментально видаляються з «ВКонтакте» за скаргами користувачів і служб моніторингу. Навіть якщо вони продовжують кілька днів зберігатися на серверах до заміщення новим контентом, вони недоступні абсолютно для всіх користувачів», – написав П.Дуров на своїй сторінці в соціальної мережі.

«У зв’язку з цим рапорт чиновників Міністерства доходів і зборів про те, що їм нібито вдалося щось знайти на серверах «ВК», не має ніякого стосунку до боротьби з дитячою порнографією», – наголосив він.

Дуров також зазначив, що технічної можливості підрахувати, скільки унікальних користувачів запитували доступ до певних роликів, не існує.

«Адресу кожного ролика зашифровано залежно від IP користувача. Міністерство доходів України суто теоретично не могло обчислити, скільки осіб переглянули деякі ролики, тому я змушений назвати їхні заяви завідомо неправдивими», – заявив Дуров.

Як повідомлялося раніше, Міністерство доходів і зборів України заявило, що на вилучених раніше українських серверах соціальної мережі «ВКонтакте» було виявлено незаконний відеоконтент, що містить, зокрема, дитячу порнографію, у зв’язку з чим 11 липня було відкрито кримінальне провадження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.