Шпигуноманія. Росіян можуть залишити без соцмереж і Skype

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 18.07.2013 15:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21189

Член Ради Федерації Руслан Гаттаров і четвірка найбільших російських операторів зв’язку висловили своє незадоволення діяльністю в країні Skype, Viber та WhatsApp.

На їхню думку, через ці сервіси іноземні спецслужби можуть збирати особисті дані російських користувачів. Тому росіян хочуть терміново від них захистити.

У полі заборони можуть також опинитися соцмережі, такі як Twitter, Facebook та інше.

На нараді, яку було зібрано на тлі скандалу зі Сноуденом, Гаттаров заявив, що підготував законопроект про захист персональних даних російських інтернет-користувачів.

"Деякі власники цих сервісів добровільно погоджуються розголошувати персональні дані клієнтів. Крім того, відсутні вимоги до таємниці зв’язку, які існують в РФ" - обурилася представник однієї зі стільникових компаній Ганна Серебряникова.

За її словами, тут і виникає питання про прослуховування росіян західними спецслужбами. Крім того, вона запропонувала вирішити проблему іноземних сервісів так, як це було нещодавно зроблено в Китаї.

До кінця наради до небезпечних прирівняли майже вже всі інтернет-сервіси, сервери та канали яких перебувають за кордоном.

Поки що законопроект навіть не надійшов до Держдуми, але його автор Руслан Гаттаров вже націлився на інші інтернет-сервіси. "Думаю, почнемо з Twitter, потім Facebook, Yahoo", - заявив він.

Як повідомлялося раніше, колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден прославився після того, як передав ЗМІ інформацію про стеження американських спецслужб за громадянами США та іноземцями за допомогою телефону та інтернету.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.