Захарченко пояснив журналістам, чому не вийшов до протестувальників

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.07.2013 17:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21191

Голова МВС України Віталій Захарченко вважає ходу жителів Врадіївки до Києва політизованою.

Він показав відео, на якому нібито активісти КУПР та УНА-УНСО вимагають $100 тис. за те, що не приведуть жителів Врадіївки під стіни МВС.

Про це він заявив сьогодні, 18 липня, на брифінгу після зустрічі із жителями Врадіївки біля будівлі Міністерства внутрішніх справ у Києві.

Міністр зазначив, що планував вийти до жителів Врадіївки і поспілкуватися з ними на мітингу, проте він не став цього робити, після того, як побачив в інтернеті відеоролик, на якому один з активістів-ініціаторів ходи повідомляє про те, що під МВС прийшла лише частина жителів селища, які беруть участь у процесії.

Після цього журналістам продемонстрували відео, на якому активіст Данилюк звинуватив депутата Верховної Ради від фракції Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка Сергія Капліна у тому, що той повів частину людей, що беруть участь у ході, і, змішавши їх з активістами УДАРу, привів під будівлю МВС, використавши акцію у своїх політичних цілях.

Після цього Захарченко продемонстрував журналістам ще одне відео, на якому були присутні, за його словами, активісти організації Коаліція учасників помаранчевої революції (КУПР) та УНА-УНСО, нібито вимагали 100 тис. доларів за те, що не приведуть жителів Врадіївки під будівлю МВС.

Причому Захарченко наголосив, що він не знає, хто знімав ці відео, просто співробітники МВС знайшли їх в інтернеті.

"На цих подіях хтось намагається організувати свої політичні дії, використовувати у своїх цілях", - заявив Захарченко.

За його словами, українців цікавить відновлення справедливості та забезпечення міліцією їхньої безпеки, а не якісь політичні гасла.

Захарченко пообіцяв перевірити всі звернення громадян у МВС про порушення з боку міліціонерів і зробити відповідні висновки.

Як повідомлялося раніше, учасників протестних акцій у Врадіївці почали викликати у прокуратуру на допити.

Від "Аратти": якось дивно чути від Захарченка висловлювання щодо політиків. Адже, згідно частини 3 статті 6 закону "Про Кабінет Міністрів України" він сам є політиком, оскільки знаходиться на політичній посаді.

Відповідно до цього закону він, поки є міністром і членом уряду здійснює ніщо інше, як політичну діяльність, при чому на користь політичної партії, яка сформувала уряд і почесним головою якої є Президент Віктор Янукович. Чи Партія регіонів вже - не політична партія? Виникає питання: чому йому особисто можна, а іншим зась? Чи міністр не знає закону, або вважає, що він в УРСР, де посади міністрів не були політичними? Чи пан Захарченко вважає, що українці настільки ліниві, що не в змозі прочитати закон?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.