Міліцейський спецназ “зачищає” Майдан від протестувальників

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 19.07.2013 00:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21196

Спецпідрозіл “Беркут” розігнав мітинг на Майдані.

Про це повідомив "Українській правді" один з активістів, що знаходиться біля наметів.

4 автобуси "Беркуту" прибули о 23:30, і одразу оточили мітингувальників.

Люди стали в коло, співали гімн України, і кричали "зрадники у погонах", "Слава Україні, смерть ворогам", "зека геть".

"Беркут" по одному висмикував людей, і виносив за руки і ноги. Одному з учасників мітингу стало зле. "Беркут" також відібрав раніше встановлені 2 намети. Людей саджали в автобуси, на яких вони приїхали до Києва.

Хтось з націоналістів кинув димову шашку.

Начальник "Беркуту" Александров наказав відтісняти людей далі до метро "Хрещатику". Під час тисняви від "Беркуту" дісталося камері 5 каналу.

Перед цим представник київського управління благоустрою з 23:15 намагався вручити учасникам мітингу на Майдані повідомлення про незаконність встановлення наметів.

Однак люди відмовились приймати повідомлення, заявивши, що не знають, хто власник наметів. Вони також не погодились, що намети — це тимчасова архітектурна форма, як сказано у приписі.

"Це спортивні намети, які нічим не кріпляться. Тому люди розглядають їх як просто майно громадян, і не погоджуються згортати", - розповів він.

Наразі біля наметів знаходиться 130-150 осіб. Серед матері, які прийшли у четвер під МВС, щоб розповісти про знущання правоохоронців на їхніми синами. Там є люди з Полтави і Кіровоградщини і Полтави, які долучились до ходи і пішки йшли до Києва. Але людей з Врадіївки там немає.

Серед мітингувальників є і київська вчителька Ніна Москаленко, у якої два високопоставлені міліціонери намагаються через рейдерів відібрати будинок.
Москаленко каже, що має підтримати цих людей, бо вона така сама жертва свавілля, як і інші люди.

Раніше, за повідомленням 5 каналу, правоохоронці заявили, розганяти мітингувальників не збираються, але пізніше нагадають, що їхня акція має закінчитися до вказаного у заявці часу – до 23.30.

Як відомо, близько 200 осіб, незадоволених роботою правоохоронних органів, вийшли на Майдан Незалежності в Києві, аби висловити невдоволення роботою міліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.