Під час “зачистки” Майдану від протестувальників міліція побила, щонайменше, трьох журналістів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 19.07.2013 10:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21197

Щонайменше три журналісти 5 каналу постраждали під час розгону бійцями спецпідрозділу МВС “Беркут” мітингу в центрі Києва.

Опівночі міліція почала зносити встановлені на майдані Незалежності намети активістів. Людей били, вихоплювали з натовпу по одному.

Дісталося журналістам, які висвітлювали акцію протесту.

Нразі відомо, що постраждали три журналісти "5 каналу", серед яких – Андрій Ковальов.

Лікарі зафіксували у нього забиття спини і голови.

"Зараз у лікарні. Болить спина. Вдарили по голові ..." Беркут "бив і штовхав безбожно з матюками. Налітали, два рази збивали з ніг. Підлітає ззаду. Один крикнув: "Журналіст, б…! Та мені пох…, що ти журналіст. Думаєш, ти Бог?" Виводили людей – затримували. В один момент навіть тиснули і збили з ніг мене і Олександра Архата. Ми знімали, знову і знову поверталися на Майдан. Відірвали гудзик, забій спини, трохи побили по голові", - написав Ковальов в Facebook.

Зараз він перебуває в лікарні.

Журналісти зняли побої і збираються писати заяви про злочин. Є підстави підозрювати міліціонерів у порушенні ст.ст. 171 і 364 Кримінального кодексу (перешкоджання журналістській діяльності, зловживання владою).

Як повідомив координатор «Врадіївської ходи» Василь Любарець, під час розгону мітингу проти свавілля міліції на майдані Незалежності у Києві міліція затримала 8учасників акції, але вже відпустила їх.

Він вказав, що один із учасників протесту також потрапив до лікарні.

Як повідомлялося раніше, вчора вночі спецпідрозіл "Беркут" розігнав мітинг на Майдані Незалежності. Під час тисняви від "Беркуту" пошкодили камеру 5 каналу.

Напередодні учасники мітингу проти свавілля міліції встановили намети на Майдані Незалежності в Києві й оголосили про початок безстрокової акції протесту. Активісти заявили, що мають намір залишатися на Майдані поки не будуть виконані їхні вимоги – відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та покарання міліціонерів, які вчинили злочини проти учасників акції або членів їх сімей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.