Московським попам у Лаврі заважає не тільки лікарня, а й музеї

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.07.2013 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21201

Настоятель Києво-Печерської Лаври владика Павло вважає, що на території заповідника не повинні бути структури, що не мають відношення до історії церкви.

Зокрема він згадав про інфекційну лікарню, в якій проходять лікування ВІЛ-інфіковані.

"Я хочу виселити структури, які не мають відношення до історії Церкви. Адже заповідник називається Музей Києво-Печерська Лавра. Я хочу, щоб монастир був монастирем", - розповів владика Павло в інтерв’ю газеті Вести.

Таким чином, він пропонує винести за межі Лаври Національну академію керівних кадрів культури і мистецтв, Музей мініатюр народного умільця Сядристого (який в народі називають Танцююча блоха), Музей театру та Інститут прикладного мистецтва. "Все це дуже далеко як від монастиря, так і від заповідника", - додав настоятель Києво-Печерської Лаври.

Також церковнослужитель згадав і про інфекційну лікарню, в якій зокрема проходять курс лікування ВІЛ-інфіковані.

"Що стосується лікарні, яка розташована тут, то я висловив свою думку: їй тут не місце. Однак я нікого з хворих і лікарів виганяти не збираюся, їм повинні підшукати гідне приміщення", - розповів владика Павло.

Як повідомлялося раніше, 11 липня було підписано меморандум між церквою, владою та пацієнтами про недоторканність Інституту епідеміології та інфекційних захворювань на території Києво-Печерської Лаври, поки не буде добудовано нове приміщення для клініки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.