Учасники Врадіївської ходи мають намір знову встановити намети на Майдані

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 22.07.2013 09:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21208

Учасники Врадіївської ходи мають намір 27 липня знову встановити намети на Майдані Незалежності у Києві і відновити нічні чергування.

Організатор Врадіївської ходи Василь Любарець

Про це заявив організатор акції Василь Любарець, повідомляє 5 канал.

"27 липня опівдні ми знову виходимо на Майдан, і там, звичайно, буде мітинг, і ми ставимо намети безстроково на Майдані. Тобто вже ночувати не будемо за межами Майдану", - заявив активіст.

За його словами, зараз йде збір підписів громадян, які незадоволені діями міліції. Вже зібрано близько 200. Кілька десятків людей мають намір залишатися біля Стели Незалежності до 22.00, а завтра повернутися.

У прес-службі столичної міліції 5 каналу повідомили, що правоохоронці не будуть розганяти акцію протесту, проте зазначили, що втрутяться, якщо мітингувальники почнуть порушувати закони.

Як повідомлялося раніше, 7 липня з Врадіївки Миколаївській області громадяни вирушили пішки до Києва, протестуючи проти міліцейського свавілля, після того, як двоє працівників правоохоронних органів по звірячому побили і зґвалтували місцеву мешканку.

18 липнія учасники ходи прийшли у столицю і намагалися встановити на Майдані наметове містечко. Міліцейський спецназ вночі жорстоко побив демонстрантів. Під час розгону наметового містечка травми отримали 4 журналісти.

Учасники акції вимагають відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та переатестації всіх працівників міліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.