У парламенті виборний день. Обрали віце-спікера, омбудсмена та віце-прем'єра

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.02.2007 17:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2121

Сьогодні нардепи обирали віце-спікера Миколу Томенка (БЮТ), омбудсмена Ніну Карпачову (регіони) та ще одного віце-прем'єра Віктора Славуту.

Кандидатуру Томенка підтримали 340 народних обранців.

Втім, як і слід було очікувати. Бо він, як кажуть, “задовольнив усіх”. Як ми повідомляли раніше - навіть вибачився перед регіоналами та особисто перед Табачником.

«Партія регіонів завжди залишається послідовною і відкритою політичною силою. З самого початку роботи парламенту цього скликання ми говорили про те, що в президії Верховної Ради має бути представник від опозиції. І ми вважаємо сьогоднішнє голосування стосовно Томенка якраз підтвердженням незмінності і демократичності наших поглядів і позиції про те, що опозиція має право впливати на певні процеси у Верховній Раді», - сказала Раїса Богатирьова, лідер фракції регіоналів.

Не сталося проблем із обранням омбудсмена, оскільки Ніна Карпачова “своя у дошку”, тобто член фракції Регіонів. На відзнаку від її декоративного опонента - харківського правозахисника Захарова.

У підсумку голосування Карпачова набрала 253 голоси, а Захаров - 152.

Практично одразу, на хвилі піднесення, у присутності прем'єра затвердили на посаді віце-прем'єра Віктора Слауту.

Щоправда не обйшлося без традиційних порушень Регламенту.

Із цього приводу із рядів НУ пролунав волаючий голос Матвієнка.

"Ви порушуєте регламент і вчергове демонструєте неповагу до ВР. Коли це питання не розглядалось на профільному комітеті, коли це питання не внесено до порядку денного", - сказав Матвієнко.

"Я звертаюсь до Віктора Федоровича поважати регламент Верховної ради, а не просто душити нас тут як вже останніх із могікан", - зазначив він.

Проте цей гролос швидко потонув у червоно-голубому моноліті правлячої коаліції. Напевно “пацани” не пойняли, про що, власне йдеться.

Як і не второпали, що рекрутуючи омбудсмена із власних партійних рядів - завдають відчутної шкоди міжнародному іміджу України, який й без того завжди був не надто гарний.

Але все ж цікаво, як нині захищатиме права людини регіоналка Карпачова: традиційно “по-понятіям”, чи не традиційно - по Закону?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.