Податківці похвалилися перевиконанням фіскального плану

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 22.07.2013 12:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21210

Надходження до зведеного бюджету перевищили 204 млрд. грн. Більшість надходжень зведений бюджет отримав від податку на додану вартість. За І півріччя поточного року надійшло 61,4 млрд. грн. цього податку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

«Податку на прибуток підприємств сплачено 30,8 млрд. грн., акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) – 14,7 млрд. грн. Надходження від ввізного мита склали 6,2 млрд. гривень. Загалом до зведеного бюджету за січень-червень 2013 року надійшло 204 млрд. грн. Це на 1,7 млрд. грн. перевищує показники відповідного періоду минулого року. Державний бюджет отримав 160,9 млрд. грн., місцеві – 43,5 млрд. гривень», - йдеться у повідомленні.

Податківці запевняють. що забезпечили приріст сплати податку на прибуток на 6,4%, порівняно з аналогічним періодом минулого року бюджет отримав більше на 1,8 млрд. грн. Водночас, додаткові надходження з податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів склали 2,7 млрд. грн., або більше на 6,7% порівняно з січнем-червнем 2012 року, акцизного податку – 2,4 млрд. грн. (на 20,9%).

Як повідомлялося раніше, дефіцит державного бюджету України за перше півріччя 2013 року збільшився утричі - до 22,5 млрд грн проти показника у 6,7 млрд грн за перше півріччя 2012 року.

Нагадаємо, у червні влада Криму ухвалила рішення про введенням податку на ягоди, гриби і прогулянки в лісі.

Раніше на закритому засіданні Кабінету міністрів 3 червня голова Держагентства з питань туризму і курортів Олена Шаповалова озвучила пропозицію ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон.

2 липня у День працівників державної податкової служби України, прим’єр-міністр Микола Азаров побажав податківцям "творчих злетів" у зборі податків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.