Прокуратура має докази, що врадіївських ґвалтівників було троє

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.07.2013 14:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21213

Проведені експертизи підтверджують причетність трьох підозрюваних до зґвалтування і побиття мешканки Врадіївки Ірини Крашкової.

Про це заявив прокурор Миколаївської області Андрій Курись.

"На сьогоднішній день проводяться ще близько десяти експертиз. Я сподіваюся, що ці експертизи будуть закінчені в найкоротші терміни, і всі матеріали будуть передані слідству, і після цього слідчі повинні визначитися з правильною кваліфікацією діянь підозрюваних", - цитує прокурора видання Новости-N.

Водночас він зазначив, що бачив звернення захисників Крашкової про перекваліфікацію справи: "З першого дня, коли було скоєно цей злочин, це питання актуальне. Питання про правильну кваліфікацію діянь підозрюваних має вирішуватися на підставі усіх матеріалів, які будуть зібрані в ході слідства".

За словами Курися, цю справу можуть скерувати до суду вже цього тижня.

Він також повідомив, що у підозрюваних четверо захисників, у Крашкової - троє. "Вони всі мають право і можуть знайомитися з матеріалами кримінального провадження. Воно складається з не одного тому. Скільки триватиме це ознайомлення, прогнозувати поки що складно. Але можу вас запевнити в тому, що ні зловживати правами, ані затягувати з ознайомленням з матеріалами кримінальної справи ми не дозволимо", - додав прокурор області.

Як повідомлялося раніше, увечері 27 червня до чергової частини Врадіївського РВВС у Миколаївській області надійшло повідомлення від працівників центральної районної лікарні про те, що до них доставлена ​​мешканка Ірина Крашкова з тілесними ушкодженнями.

За словами потерпілої, троє осіб, у тому числі двоє працівників міліції, вивезли її в лісосмугу за 6 км від Врадіївки, жорстоко побили і зґвалтували. За словами постраждалої, водій таксі участі у зґвалтуванні не брав, однак, був найбільш витонченим у побитті - бив її по голові навіть у той момент, коли її ґвалтували.

Лікарі діагностували у потерпілої відкритий перелом черепа в декількох місцях, численні рвані рани обличчя - верхня губа була практично відірвана і висіла на клапті - п’ять глибоких різаних ран голови, численні удари і синці. Дівчину вже двічі оперували: відкачували кров, видаляли кров’яні згустки, витягували осколки кісток черепа з головного мозку. У майбутньому її чекає ще кілька операцій.

У неділю ввечері мешканці Врадіївки вийшли на акцію протесту. Понад 300 людей щільним кільцем оточили будівлю районного суду, в якому в розглядалося клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваних осіб. Мешканці напали на автозак і закидали камінням будівлю суду.

Пізніше стало відомо, що Врадіївський суд ухвалив рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою стосовно лейтенанта міліції Дмитра Поліщука і таксиста Сергія Рябіненка, обвинувачених в зґвалтуванні і завданні тяжких тілесних ушкоджень. Капітан Євген Дрижак затриманий.

Один з підозрюваних - Дмитро Поліщук - є племінником прокурора Заводського району Миколаєва Сергія Поліщука.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович вирішив особисто контролювати справу про зґвалтування і побиття дівчини в Миколаївській області, зажадавши терміново провести розслідування подій.

Раніше, після нічних подій у Врадіївці, глава МВС усунув з посади керівника обласного управління міліції Валентина Парсенюка.

Мешканці Врадіївки зажадали покарання винних, а також розслідування інших злочинів, скоєних на території району кілька років тому.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.