Путін і Янукович поговорять про інтеграцію в кремлівські новоутворення

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 22.07.2013 16:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21214

Під часу візиту Президента Росії Володимира Путіна до Києва з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Русі вони з українським Президентом Віктором Януковичем обговорять інтеграційні перспективи України.

Про це повідомило високопоставлене джерело, назвавши дане питання "найбільш болючим" питанням двохсторонніх відносин.

"Росія не приховує своє ставлення без ентузіазму з приводу наближення України до Європейського Союзу, а саме - підписання Угоди про асоціацію. Російських партнерів хвилюють в першу чергу економічні наслідки такого кроку. В Росії вважають, що введення такого торгового режиму між Україною та ЄС принесе значні ускладнення у торгівлю України та країн Митного союзу", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, ця зустріч президентів у Києві буде використана в тому числі для того, щоб відверто поговорити про цю тему.

Україні цікаво почути від російської сторони, як найбільш ефективно використати статус спостерігача при Митному союзі і як представник України зможе включитись у роботу Євразійської економічної комісії.

Так, 15 серпня у Суздалі пройде засідання Євразійської економічної комісії і туди запрошенні віце-прем’єр Юрій Бойко та представник України при ЄЕК Віктор Суслов.
Окрім того, під час зустрічі Януковича й Путіна в Києві обговорюватимуться питання економічної співпраці двох країн.

"До складу російської делегації мають увійти міністри економічного блоку, ті, хто залучені до проектів у сфері авіації, космосу, суднобудування та режиму спільної торгівлі. Це - міністерство економічного розвитку, міністерство промислової політики", - повідомило джерело.

За словами співрозмовника агентства, після робочої зустрічі прем’єр-міністрів України та РФ у Сочі залишається актуальними і невирішеними декілька серйозних питань економічної співпраці, рішення щодо яких має ухвалюватись на рівні президентів. Зокрема, потрібно остаточно домовитись про поновлення серійного виробництва транспортного літака Ан-124 "Руслан".

Крім того, президенти обговорять гуманітарні питання, зокрема підготовку у наступному році 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. "У нас майже готовий спільний план і є домовленість, що його мають підписати президенти", - сказав співрозмовник.

Як відомо, святкування 1025-річчя Хрещення Русі відбуватиметься в Україні 27-28 липня.

У зв’язку з цим до Києва, зокрема, приїдуть патріарх Московський і всієї Русі Кірілл і католікос-патріарх Грузії Іліа Другий.

19 липня прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков повідомив, що Путін планує відвідати Київ на урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.