Влада готується до підвищення цін на газ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 23.07.2013 16:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21225

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) зобов’язала газопостачальників інформувати споживачів про їх права та ціни на «блакитне паливо».

Про це повідомляє прес-служба НКРЕ.

Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), від 20.06.2013 № 709 «Про підвищення якості обслуговування споживачів природного газу» 23 липня оприлюднена в «Офіційному віснику України» за № 53, ст. 1952 і набрала чинності.

Документом встановлено, що газопостачальники зобов’язані інформувати споживачів (населення, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців) про їхні права та встановлені ціни на газ офіційних веб-сайтах та на звороті платіжних документів, призначених для здійснення розрахунків за надані послуги з газопостачання.

Кожному побутовому споживачу природного газу газопостачальник, на звороті платіжного документу, повинен повідомляти обсяг спожитого газу у попередньому році, у т.ч. за перше півріччя, величину роздрібної ціни на природний газ, спожитий ним переднього року, визначену ціну на поточний рік, а також про переплату чи заборгованість споживача.

«Інформація, яка стосується населення, доводиться до відома до 1 березня, а інформація для юридичних осіб/ фізичних осіб-підприємців – до 1 лютого.Крім того, постачальники газу повинні публікувати у ЗМІ та на власних веб-сайтах детальну інформацію про зміну цін на газ за п’ять днів до введення їх у дію, а також довести її до відома споживачів», - йдеться у повідомленні.

Постанова зареєстрована у Міністерстві юстиції України 27.06.2013 за № 1088/23620.

Як повідомлялося раніше, у лютому Президент Віктор Янукович запевняв, що ціни на газ для населення та промислових підприємств не підвищуватимуть.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Нафтогаз подав судовий позов до НКРЕ, з вимогою відшкодувати 4,6 млрд грн збитків, зазнаних компанією через вимушене постачання газу населенню.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.