У столичних тролейбусах почали встановлювати відеокамери

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.07.2013 11:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21237

У Києві почався експеримент із впровадження камер спостереження у громадському транспорті. Перші камери встановили у столичних тролейбусах № 5, 18, 25, 26, 23.

Як розповіли газеті Вести у Київпастрансі, дане нововведення здійснене з метою стеження за буйними пасажирами, для відстеження кишенькових злодіїв і тих, хто залишився на підніжці, щоб їх не затиснуло дверима, що закриваються.

Камери спостереження встановили у 17 тролейбусах моделі ЛАЗ та у 20 моделі Богдан. Камери у них стоять над другими, третіми і четвертими дверима, а також зовні - для огляду ззаду. "Вони можуть знімати вдень і вночі. У кабіні водія є екрани, на яких він моніторить ситуацію. Якщо, наприклад, побачить бійку, то викличе міліцію", - розповів головний інженер служби автоматики і зв’язку Київпастрансу Федір Новосад.

Гендиректор КП Київпастранс Микола Ламбуцький вважає, що камерами оснащують усі нові тролейбуси, автобуси і трамваї. "У техзавданні виробникам ми ставимо обов’язкову вимогу - встановлювати камери. Особливо важлива система в довгомірному транспорті (із гармошкою), коли під час повороту через злам дзеркало заднього виду не охоплює всю машину", - говорить Ламбуцький.

За словами водіїв тролейбусів, дане нововведення дуже спростить їм роботу. "Нещодавно у ЛАЗі дитина під час виходу затиснула парасольку у дверях. Я побачив у камеру і натиснув на клавішу відчинення. Зображення відмінне - усе добре видно. А ще мріємо про відеореєстратори, щоб записувати всі НП на дорозі", - розповідає один із водіїв.

Найближчим часом планується встановити камери спостереження у всіх видах громадського транспорту.

Нагадаємо, наприкінці червня повідомлялося, що у столиці буде оголошено конкурс на нові столичні автобусні маршрути, на які випустять лише той транспорт, який зможе виконати нові правила перевезень. "Плюсом буде наявність кондиціонерів, GPS-навігатора, за яким можна відстежувати місце розташування маршрутки у місті й у випадку поломки викликати підмогу. Крім того, у маршрутках повинно бути не менше 21 посадочного місця, низька підлога, щоб із колясками можна було зайти, а самі автобуси можуть бути лише жовтого, білого або бежевого кольору", - пояснили нові правила у транспортній комісії Київради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.