Під Києвом випробували новий вітчизняний ракетний комплекс

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 25.07.2013 12:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21238

На полігоні під Києвом пройшли випробування нової вітчизняної розробки – протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) «Корсар»

На думку розробників, ПТРК «Корсар» перевершує комплекси провідних світових виробників, пише «Сегодня».

«Він призначений для ураження нерухомих і рухомих броньованих цілей з будь-якими видами і типами броні – танків, БТРів, швидкісних десантних катерів, а також малорозмірних цілей – дотів, вертольотів, безпілотників», – коментує присутній на випробуваннях розробник комплексу - генконструктор профільного КБ «Луч» Олег Коростельов.

Дальність стрільби нового ПТРК – до 2,5 км, тобто вдвічі більше, ніж у гранатомета РПГ, причому ракета, що летить по лазерному променю, керована.

«Корсар» – комплекс нового покоління, і його повна розробка буде завершена вже цього року, – сказав Сергій Громов, генеральний директор держконцерну «Укроборонпром», куди структурно входить і КБ «Луч». – Ми будемо першими, хто запропонує ринку готовий комплекс такого рівня. Поки аналогів у «Корсара» немає, хоча відповідні розробки за кордоном ведуться. За низкою параметрів він перевершує комплекси провідних світових виробників».

Маса української ракети в контейнері – 13,5 кг, що на 2,5 кг менше за ту, що випускається в США. Температурний діапазон застосування від -40 до +60 ° C. Американські ж та ізраїльські комплекси не розраховані на роботу нижче -20 ° C. Наш «Корсар» легкий – ракета вистрілюється з плеча, її потужності достатньо для знищення практично всіх наявних видів бронетехніки, а керованість забезпечує до 100% ураження цілі.

Вартість «Корсара», як повідомили військові експерти, втричі нижча, ніж у зарубіжних конкурентів – близько $130 тисяч, а ракети – вчетверо ($20 тис.).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.