Чергова PR-компанія? Керівництво МВС попросило громадян активніше повідомляти про порушення з боку міліціонерів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 25.07.2013 17:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21242

Міністерство внутрішніх справ закликає громадян та громадські організації активніше повідомляти про нетактовну поведінку або неправомірні дії міліції.

Про це в ході круглого столу "Міліція для України або Україна для міліції?" сказав перший заступник начальника головного штабу МВС Олексій Сергєєв.

"На всі факти (правопорушення з боку міліції) йде реагування. Постійно моніториться Інтернет, якщо виявляється інформація про неправомірні дії працівників міліції ... обов’язково йде реагування", - сказав він.

Сергєєв також підкреслив, що в міністерстві постійно йде робота з виявлення серед правоохоронців людей з садистськими нахилами, і факти наявності таких співробітників відомство не має наміру приховувати від громадськості.

У той же час заступник начальника генштабу МВС зазначив, що вважає можливу участь міліціонерів Врадіївського райвідділу Миколаївської області у побитті та зґвалтуванні місцевої жінки винятковою подією, яка не є характерною для української міліції.

Як відомо, міліція має намір запровадити спеціальну електронну систему миттєвої реєстрації звернень громадян.

Від "Аратти": цікаво, а які ж такі нахили у співробітників міліції, які, попри вимоги закону "Про статус народного депутата України" не пропускали нардепів та їхніх помічників на засідання Київради? При тому, попри вимоги закону "Про міліцію" не представлялися і не показували свого посвідчення.

А які нахили у міліцейських спецназівців, які під час масових акцій умисно б’ють фотокореспондентів і телеоператорів? При тому, їхнє керівництво, замість вибачень, робить з журналістів мало не терористів.

Чи сьогоднішня заява одного з керівників МВС є гарантію того, що від сьогодні громадяни й журналісти не будуть потрепати від беззаконня?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.