Попов каже, що тарифи на столичне метро не підвищуватимуть. Поки що

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.07.2013 21:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21244

На сьогодні питання про подорожчання проїзду в київському метро не стоїть.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов.

«На сьогодні ми не ставимо питання, що завтра ми піднімаємо ціни на метро. Колись вони точно піднімуться. Для того, щоб ми підійшли до цього питання і обговорили його з киянами, ми сьогодні вводимо сучасні підходи до впровадження нових технологій і отримання проплати за квиток, елетронні системи, які дозволять нам у цілому на громадському транспорті сказати, що ми забезпечимо 100-відсоткову сплату, у нас не буде «зайців», які їздять безкоштовно», – сказав Попов.

За його словами, економічно обґрунтована ціна на проїзд у метро складає 3,5 гривні за поїздку. «Але ми поки що не ставимо питання про те, щоб люди стільки платили. Скільки зможемо, будемо тягнути (з підняттям цін – ред.). Покаже ситуація. Ми ж це робимо не тому, що вибори чи не вибори, ми ж не піднімаємо ціни вже давно, розуміючи, що в соціальному плані таким чином ми підтримуємо киян», – заявив голова КМДА.

Попов пообіцяв, що в разі, якщо ціни вирішать підняти, то киян «безумовно, захистять». «І, безумовно, проїзд для інших людей, які приїжджають у Київ, буде дорожчим. Ми такий механізм зараз розробляємо. До речі, так є в інших столицях Європи», – сказав Попов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.