Художник заявляє про цензуру

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 25.07.2013 23:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21245

Роботу Володимира Кузнєцова “Коліївщина: Страшний суд”, яку він упродовж кількох днів готував до відкриття виставки “Велике і Величне” в Мистецькому Арсеналі, заборонили.

"Роботу знищено. тепер на її місці чорний прямокутник 11х5 метрів. дякую всім, особливо охоронцеві, який підкинув кілька важливих ідей під час її створення. виявляється, пекельні муки засліплених провладних елементів, п’яних потвор, ганебних ментів, брехливих судей зображати заборонено. Привіт, середньовіччя!, - пише художник на своїй фейсбук-сторінці.

Стало відомо, що керівництво "Арсеналу" попросило усіх причетних до виставки не коментувати події аж до запланованого приїзду на територію музейного комплексу Віктора Януковича, який очікується опівдні 26 липня. Крім того, як повідомляють наші джерела, заступник генерального директора Олександр Соловйов, який до останнього відстоював роботу художника Кузнєцова перед керівництвом, написав заяву про звільнення.

26 липня о 18.00 під стінами "Арсеналу" планується акція протесту "Зупинимо клерикалізацію України". У протестах планують взяти участь члени мистецької групи Р.Е.П, які від самого початку відмовилися брати участь у виставці "Велике і Величне".

Як повідомила художниця Леся Хоменко, Олександр Соловйов свого часу запропонував учасникам Р.Е.П.у представити в "Арсеналі" свій проект "Патріотизм". Але вони у відповідь запропонували ряд нових ідей, додавши ескізи та опис проекту. "Але, оскільки на виставці "не можна критикувати церкву", навіть ці ескізи не пропустили в експозицію. Ми плануємо ці ідеї робіт розповсюдити по розсилці та через пресу завтра", - каже Хоменко.

Нагадаємо, відкриття виставки "Велике і Величне" відбудеться 26 липня о 18.30 за адресою Лаврська, 10-12 у "Мистецькому Арсеналі".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.