Чи будуть вибори у столиці - залежить від рішення парламенту

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.07.2013 11:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21247

Попри рішення Конституційного суду щодо призначення чергових місцевих виборів ВР могла б призначити позачергові виборів у Києві, але цьому можуть завадити політичний та економічний чинники.

Про таке заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

«Навіть беручи до уваги одне з останніх рішень Конституційного суду, яке стосувалося призначення чергових місцевих виборів в Україні, як на мене не буде порушенням, якщо б ВР прийняла постанову про призначення позачергових виборів у Києві. Тобто, позачергові вибори Київського міського голови і позачергові вибори депутатів Київради. Безумовно, це обрання могло би бути на строк до проведення наступних чергових виборів у Києві, а саме у жовтні 2015. Іншого виходу з цієї ситуації і з цієї кризи, як на мене не існує як призначення і проведення місцевих виборів», - сказав Магера в інтерв’ю «5 каналу».

На думку заступника голови ЦВК, проведенню виборів у Києві заважають неспроможність фракцій ВР дійти згоди, та відсутність грошей у бюджеті.

«Якщо в першій половині вересня цей закон з урахуванням прискореного розгляду в другому читанні буде прийнятий, то цілком очевидно, що провести такі вибори до Вільнюського саміту Україна-ЄС є цілком можливим. Проте тут є два чинники: перший чинник політичного характеру, чи зможуть домовитися політичні фракції в межах самого парламенту відносно такого сценарію і відносно можливості прийняття такого закону у вересні. І другий чинник, в бюджеті на сьогодні немає жодної копійки на проведення навіть парламентських виборів в Україні, їх немає. І щоб ці гроші з’явилися, потрібно вжити заходи для того аби в законі про бюджет ці кошти були», - додав Магера.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.