Міліція затримала 8 учасників акції протесту біля Мистецького Арсеналу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.07.2013 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21252

Міліціонери затримали учасників протесту проти відзначення на державному рівні 1025-річчя хрещення Русі та проявів цензури в Мистецькому арсеналі.

Про це повідомляє кореспондент Тиждень.ua.

Приблизно 18-й годині біля входу до музейного комплексу «Мистецький арсенал» розпочалась акція протесту, організована Автономною спілкою трудящих.

Десяток осіб зібралось біля входу до будівлі, щоб заявити свою антиклерикальну позицію.

Активісти також висловили незгоду через заборону роботи "Коліївщина: Страшний суд" на художній виставці "Велике і величне".

Представники міліції зачитали учасникам протесту рішення суду про заборону акцій у центрі Києва.

Після цього бійці спецпідрозділу «Беркут» оточили учасників акції, відсторонили їх на початок вулиці Лаврської та погрузили у машину.

Як повідомили у головному управлінні МВС у Києві, для з’ясування обставин несанкціонованої акції та надання пояснень 8 учасників акції доставили до Печерського районного управління столичної міліції.

Як повідомляє УП, серед затриманих - художники Давид Чічкан та Олександр Бурлака.

Як повідомлялося раніше, виставка "Велике і величне" проходитиме в Мистецькому Арсеналі з 27 липня по 22 вересня. Захід приурочений до 1025-річчя Хрещення Київської Русі і проходить за підтримки президента України.

Заступник гендиректора Мистецького Арсеналу Олександр Соловйов написав заяву про звільнення через зняття роботи Володимира Кузнєцова "Коліївщина: Страшний суд"

"Щоб уникнути неправильних трактувань. Заяву про звільнення я справді написав. Чи підписана вона - не знаю. Але це нічого не змінює. Моя заява - моя позиція", - написав Соловйов у Facebook.

Так само проти вчинку Заболотної виступила редакція журналу "Art Ukraine". Шеф редактор журналу Катерина Стукалова теж написала заяву про звільнення.

"Редакція "Art Ukraine" вважає неприпустимим акт цензури, який стався сьогодні в Мистецькому Арсеналі в ході підготовки виставки "Великого І Величного", - йдеться у заяві редакції видання, засновницею якого є Наталія Заболотна.

Як пояснила сама гендиректор "Мистецького Арсеналу" Наталія Заболотна у коменатрі Art Ukraine, робота Кузнєцова, яка була створена у стінах Арсеналу, не буде експонуватись на виставці, бо вона "в результаті не вписалася в концепцію і загальний контекст виставки."


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.