ЄС сподівається, що Україна скасує утилізаційний збір на автомобілі

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.07.2013 23:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21253

У Європейському Союзі сподіваються, що Україна відмовиться від застосування закону про утилізаційний збір на автомобілі, який Верховна Рада ухвалила у варіанті, що аналогічний російському.

Про це сказано у повідомленні представництва ЄС в Україні.

“Якщо Україна також введе такий збір, це рішення матиме дуже серйозний вплив на наші двосторонні економічні відносини. Тому ЄС висловив сподівання і очікування, що Україна зробить все можливе для уникнення набуття чинності цього закону”, - наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Росія ввела утилізаційний збір на імпортні автомобілі з 1 вересня 2012 року.

У відповідь, 4 липня 2013 року, Верховна Рада ухвалила закон про введення утилізаційного збору на автомобілі, проте документ поки що не підписаний Президентом України.

9 липня Європейський Союз звернувся до секретаріату Світової торгової організації з вимогою почати консультації з Російською Федерацією з питання застосування утилізаційного збору, який застосовується під час продажу автомобілів.

24 липня до секретаріату СОТ з проханням про проведення консультацій з Росією з приводу дії в РФ утилізаційного збору на автомобілі звернулася також Японія.

25 липня Україна заявила про намір приєднатися до консультацій, які ініціював ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.