Путін і Янукович б’ють рекоди з тривалості спілкувань

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 27.07.2013 23:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21256

Президент України Віктор Янукович і його російський колега Владімір Путін зустрілися з 50-хвилинним запізненням і привітали один одного зі святом 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Спочатку зустріч двох президентів була запланована на 11:00, але в результаті почалася практично на годину пізніше (як і святковий молебень - через запізнення Путіна на 20 хвилин).

У ході двосторонньої зустрічі Янукович подякував Путіну за приїзд на святкування. Президент зазначив, що важливість хрещення Київської Русі величезна.

"Я вдячний, Володимир Володимирович, Вам особисто за те, що ви такою командою сьогодні приїхали в Україну разом з нами відзначити це чудове свято єднання наших народів", - сказав глава української держави, звертаючись до свого російського колеги.

"Ми, звичайно, в дусі української гостинності докладемо всіх зусиль для того, щоб це свято було добре відзначено", - сказав Янукович.

У свою чергу Путін подякував Януковичу за запрошення: "Це дійсно наше спільне велике свято, яке нагадує нам про нашу спільну єдність, говорить про наші спільні корені, нагадує про те, що нами дуже багато було зроблено в попередні століття разом, і що ми разом досягли видатних результатів в облаштуванні нашої, тоді ще спільної вітчизни, в розвитку наших територій, наших країн". "Сьогодні ситуація інша, але ми сповнені рішучості працювати разом, спираючись на все те, що було зроблено нашими попередниками", - сказав він.

Глава української держави підкреслив, що хотів би в ході цієї зустрічі обговорити поточний порядок денний українсько-російських відносин. "Я хотів би, акцентуючи на цьому увагу, обговорити дуже коротко сьогодні поточний порядок денний наших переговорів", - сказав президент України.

"Я впевнений, що у нас є дуже багато взаємних інтересів, питань, які цікавлять Україну і Росію, і можуть створити умови для розвитку наших економік і взаємного співробітництва в низці галузей", - сказав він.

Путін у свою чергу погодився, що "у нас багато спільних питань, проблем, які ми повинні вирішити". "Завтра у нас буде ще одне свято, завдяки вам воно стало загальним теж, свято військово-морського флоту. Сподіваюся, це буде хорошим приводом, щоб поговорити про співпрацю у сфері безпеки. Тут теж дуже багато загроз і викликів перед нашими країнами", - зазначив Путін.

Вцілому зустріч Путіна і Януковича тривала не більше 15 хвилин.

Як повідомлялося раніше, День хрещення Київської Русі-України відзначається щорічно 28 липня. В цьому році виповнюється 1025-річчя хрещення. У зв’язку з цим в Київ приїхали президенти кількох держав і дев’ять патріархів. Всі вони взяли участь у молебні на Володимирській гірці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.