Сільські медики не платитимуть за житло та комунальні послуги

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.02.2007 03:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2126

Стаття 77 “Основ законодавства України про охорону здоров’я” отримала нову редакцію.

“Земський лікар у хаті українського селянина” - картина з експозиції Національного музею медицини України

Сільські медики й фармацевти мають право на безкоштовне користування не тільки квартирою (з освітленням й опаленням), але й будинком (житлом).

За прийняття відповідного законопроекту N2559, який зареєстрований в Верховній Раді 16 листопада 2006 року проголосувало 408 депутатів з 226 необхідних.

Раніше в законодавстві оговорювалося, що пільги мають лише сільські медики й фармацевти, які проживають у квартирах. Крім того, Рада зазначила, що пільги мають не тільки медики в селах і селищах, але й у селищах міського типу.

Прийнятий закон зберігає право сільських медпрацівників, а також пенсіонерів, які раніше працювали медиками або фармацевтами, на пільги у сплаті земельного податку, кредитування й будівництва приватного житла, а також у придбанні автотранспорту.

Ініціатор запропонованих змін - голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва (фракція ПР).

Редакція Закону із запропонованими змінами:

Стаття 77. Професійні права та пільги медичних і фармацевтичних працівників

Медичні і фармацевтичні працівники мають право на:.....

ї) безплатне користування житлом з освітленням і опаленням тим, хто проживає і працює у сільській місцевості і селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали медичними та фармацевтичними працівниками і проживають у цих населених пунктах, надання пільг щодо сплати земельного податку, кредитування, обзаведення господарством і будівництва приватного житла, придбання автомототранспорту;…..


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.