Нардеп Ар’єв підозрює, що Тимошенко можуть “пришити” до ще одного криміналу

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 29.07.2013 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21261

Депутат від “Батьківщини” Володимир Ар’єв вважає, що влада готується відкрити проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко провадження у новій справі щодо банкрутства “Родовід Банку”.

За його даними, основою цієї справи можуть стати свідчення колишнього народного депутата від БЮТ, а пізніше - Партії регіонів Олександра Шепелєва, затриманого Інтерполом у Будапешті за запитом українських правоохоронних органів.

"...Зараз спішно фабрикується нова кримінальна справа про нібито причетність ЮВТ (Юлії Тимошенко - прим. ред.) до справи про банкрутство банку "Родовід". Ніяких документів немає - всі ці справи повністю знаходилися у компетенції Національного банку, який контролювався Ющенком", - написав Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

"Тому основою справи повинні стати усні "свідчення" Шепелєва, екс-депутата БЮТ, які з нього сподіваються вибити силою в українських в’язницях. Враховуючи, що ряд свідків у справі банкрутства банку "Родовід" і розкрадання коштів під час рефінансування за загадкових обставин пішли з життя, висока ймовірність, що після дачі показань, яких від нього зажадають влади, Шепелєва теж не залишать у живих", - зазначив Ар’єв.

Ар’єв також повідомив, що колишній генеральний прокурор і екс-депутат Партії регіонів Святослав Піскун виїхав з України.

"Він відмовився давати лжесвідчення про те, що ЮВТ начебто тиснула на нього, щоб Піскун закрив проти неї справи", - написав він.

Раніше ЗМІ неодноразово повідомляли про те, що Святослав Піскун перебуває за кордоном (про деякими даними - у Франції), і навіть має намір просити там політичного притулку. Однак офіційно цю інформацію поки ніхто не підтверджував.

Як вже повідомлялося, суд над Шепелєвим дійсно може торкнутися провідних політичних сил України.

"Очевидно, Шепелєв цікавий для прокуратури як людина, здатна пролити світло на фінансові схеми діяльності уряду Тимошенко і безпосередньо оточення прем’єр-міністра. Рахунки, люди, проводки. На тлі дискредитації звинувачень проти Тимошенко, які Ренат Кузьмін будує на вбивстві Щербаня і газовому договорі з Росією, команда Віктора Пшонки у разі, якщо роздобуде Шепелєва і змусить його говорити, зможе спертися на новий компромат. Свідчення екс-депутата БЮТ можуть бути вельми видовищним ходом", - пояснив оглядач ZN.UA Юрій Бутусов.

У той же час, зазначив він, Шепелєва може бути використано для отримання компромату на групи впливу в оточенні Президента Віктора Януковича і використання інформації для дискредитації опонентів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.