У МВС розповіли, як працюють над здешевленням водійських прав

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 30.07.2013 12:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21270

У Міністерстві внутрішніх справ України сподіваються, що зміна виробника бланків водійських посвідчень знизить їхню вартість, і найближчим часом буде вирішено питання постачання бланків поліграфкомбінату “Україна”.

Як розповів журналістам у вівторок у Києві начальник безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем МВС України Сергій Будник, висока вартість виготовлення водійського посвідчення була однією з причин заміни виробника.

"Найближчим часом буде вирішуватися питання про постачання бланків, на яких будуть виготовлятися водійські посвідчення іншого виробника", - сказав він.

Він підкреслив, що ці бланки будуть виготовлятися на поліграфкомбінаті "Україна".

"Найближчим часом буде затверджено макет посвідчення водія, і відповідний зразок затверджено постановою Кабінету міністрів", - сказав він.

При цьому, начальник центру безпеки дорожнього руху підкреслив: "У нас є надія, що вартість (отримання водійського посвідчення) буде знижена".

Він нагадав, що раніше вартість, заявлена виробником (ЄДАПС) становила 198 грн без чіпа і 247,5 грн з чіпом.

Що стосується ситуації на даний момент, за його словами, зараз здійснюється видача водійських посвідчень в децентралізованому порядку, посвідчення видаються без чіпів вартістю поки ще 198 грн.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, наскільки може бути знижена вартість отримання водійського посвідчення у зв’язку зі зміною виробника, С.Буднику важко було вказати точну цифру.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.