Страшна статистика. У МВС визнали, що через незадовільний стан доріг гинуть люди

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.07.2013 14:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21274

За нинішні пiвроку через незадовiльний стан дорiг сталися 274 ДТП, унаслiдок яких загинули 24 людини, ще 110 були травмовані.

Про це сьогодні в Києві повiдомив начальник центру безпеки дорожнього руху й автоматизованих систем МВС Сергiй Будник.

За його словами, цього року за порушення правил утримання дорожньої мережi до адмiнiстративної вiдповiдальностi притягли майже 6 тисяч посадових осiб дорожньо-комунальних органiзацiй, зокрема 625 осiб за порушення, що спричинили створення аварiйної ситуацiї.

Зі свого боку, заступник керівника департаменту Державної служби боротьби з економiчною злочиннiстю Олександр Сидоров розповiв, що за результатами роботи МВС за пiвроку виявили 333 кримiнальнi правопорушення у сферi автодорожнього господарства. Серед них – це зловживання владою, перевищення службових повноважень, фальсифiкацiя, службова недбалiсть.

Говорячи про найпоширенiшi правопорушення на об’єктах будiвництва автомобiльних дорiг, чиновник назвав завищення вартостi обсягу виконаних робiт, використання неякiсних матерiалiв, внесення неправдивих вiдомостей до актiв виконаних робiт, нецiльове використання бюджетних коштiв, недотримання технiчних норм i стандартiв пiд час ремонту і спорудження об’єктiв дорожньої iнфраструктури.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.