На Сонці утворилася гігантська коронарна діра

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.07.2013 16:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21288

Американські вчені оприлюднили фото коронарної гігантської дірки на Сонці.

На фото видно, що темна область накриває шапкою майже всю полярну частину Сонця. Її називають корональною дірою, оскільки подібні аномалії виникають у верхніх шарах сонячної атмосфери - в сонячный короні, повідомляє ТСН з посиланням на Комсомольскую правду в Украине.

Діра була помічена 18 липня 2013 року. В поперечнику її розміри становлять майже мільйон кілометрів.

"Нічого страшного не відбувається. Дірки такого розміру виникали і раніше. Хоча і не часто", - заспокоїв старший науковий співробітник Інституту сонячно-земної фізики СО РАН, директор астрономічної обсерваторії Іркутського державного університету, доктор фізико-математичних наук Сергій Язєв.

Темні області - це лише ділянки зниженої щільності та температури. Однак, за словами вченого, корональні діри - це ще й потужні джерела сонячного вітру. Як і корональні викиди-спалахи. І в тому і в іншому випадках світило "вистрілює" сонячною речовиною, яка спрямовується в космос і потрапляє на Землю, викликаючи магнітні бурі, що впливають на самопочуття людей.

Отже, величезна діра кілька днів буквально засипала нашу планету сонячною речовиною. Тому не дивно, що останній тиждень липня люди масово скаржилися на проблеми зі здоров’ям.

Нагадаємо, не так давно вчені докладно пояснили, чим небезпечні спалахи на Сонці. Вони впливають не тільки на здоров’я людей, що живуть на Землі, але і на космонавтів, а також виводять із ладу супутники.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.