КВУ судитиметься з Верховною радою АРК через секретних депутатів-прогульників

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 2.08.2013 15:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21306

Кримське відділення Комітету виборців України звернулося до Окружного адміністративного суду Криму з вимогою зобов’язати секретаріат Верховної ради АРК надати інформацію про депутатів, які не відвідують пленарні засідання.

Як розповів голова кримського відділення КВУ Андрій Крисько виданню «Коммерсант-Украина», відомості про депутатів просили надати в рамках проекту «Депутати під контролем», в якому одним з критеріїв оцінки діяльності кримських парламентарів є інформація про відвідування ними засідань.

КВУ вимагав на підставі закону про доступ до публічної інформації надати дані про письмову реєстрацію депутатів кримського парламенту.

«Ми зверталися туди тричі: щоразу нам відмовляли. Востаннє держорган аргументував свою відмову надати відомості про відвідування депутатів тим, що вони не входять до розряду документів і є інформацією службового користування», - сказав Крисько.

У суді представники КВУ мають намір довести, що інформація про відвідування має публічний характер та суспільне значення, а значить, відповідно до закону, має бути надана за запитом.

«У разі негативного рішення за нашим позовом ми продовжимо боротьбу і подамо апеляцію», - сказав Крисько.

Розгляд позову в Окружному адміністративному суді Криму відбудеться 29 серпня.

Як відомо, раніше Центр політичних студій та Інститут медіа права звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою зобов’язати апарат Верховної Ради оприлюднити декларації про доходи голів фракцій і спікера парламенту. Свою відмову надати ці документи апарат Ради мотивував тим, що інформація про народних депутатів є конфіденційною, оскільки містить персональні дані.

В той же час у липні Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав апарат Верховної Ради надати громадянської мережі «Опора» копію штатного розкладу, що містить інформацію про структурні підрозділи апарату, назві посад, чисельності працівників і окладів по кожній посаді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.