Українська міліція з’ясовує чи стріляли російські прикордонники в українських рибалок

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 2.08.2013 20:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21308

Донецька транспортна міліція відпрацьовує інформацію про можливе здійснення пострілів російськими прикордонниками в українських рибалок під час НП 17 липня в Азовському морі

Про це повідомила начальник слідчої частини УМВС України на Донецькій залізниці Тетяна Губенко.

«Інформація про твір пострілів російськими прикордонниками відпрацьовується. Направлено запит на надання правової допомоги в компетентні органи Російської Федерації», - повідомила Губенко.

За її словами, для встановлення причин зіткнення суден призначена інженерно-технічна експертиза.

«Наразі нами встановлено факт виходу в море нашого плавзасобу з п´ятьма особами на борту. Перевіряється версія, про те, що вони незаконно здійснювали лов риби. Наразі проводиться відповідна перевірка. Підключені органи рибнагляду до цього. Допитано великий обсяг свідків. Для встановлення причини події зіткнення і правомірності дій екіпажу двох суден призначена інженерно-технічна експертиза. За її результатами ми зможемо дати якісь більш докладні коментарі», - сказала Губенко.

За даними українських правоохоронців, поки попередніх версій про те, хто винен у зіткненні, у слідства немає.
«Поки попередніх версій немає. Нікому про підозру що не оголошено. Поки ми проводимо розслідування», - повідомила Губенко.

Як повідомлялося раніше, 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка український баркас зіткнувся з катером Берегової охорони прикордонної служби Росії. Одного українця вдалося врятувати, четверо потонули.

Проти вижив українського рибалки у зв´язку з порушенням правил водіння або експлуатації військових кораблів в Росії порушено кримінальну справу.

Раніше повідомлялося, що російські правоохоронці відмовляються відпустити Федоровича на батьківщину і мають намір його заарештувати.

Однак у МЗС України запевнили, що арештовувати українця Росія не буде.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.