Маєток Кузьміна прибирають і охороняють за бюджетні кошти?

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 5.08.2013 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21319

Маєток першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна у “Пущі-Водиці” утримується за рахунок платників податків.

Про це пише у своєму блозі на "Українській правді" журналіст Тетяна Чорновіл.

"На цих фото можна побачити "скромний будиночок" першого заступника генерального прокурора, який все життя присвятив службі в органах. Можливо саме тому у нього не знайшлося коштів, щоб купити під Києвом землю за ринковою ціною і він обгородив високим парканом кілька гектарів державної землі", - пише вона.

"Спочатку Кузьміну, як цінному працівнику Генпрокуратури була виділена "державна дача" - стара дерев’яна халупа. Потім він запропонував Державному управлінню справами за свій рахунок її "реконструювати". Коли ГУД дало добро, Ренат Рафаїлович звів ціле маєток", - уточнює журналіст.

"А далі ДУС на суму вкладених у "реконструкцію" інвестицій по суті довічно звільнило Кузьміна від сплати оренди за проживання у комплексі "Пуща-Водиця". Тобто йому не тільки дісталася безкоштовно велика земельна ділянка в сосновому лісі (ціна якої понад мільйон доларів), а також за рахунок держави її охороняють, забезпечують послугами садівників, прибиральниць", - зазначає Чорновіл.

"Для цього платники податків щороку платять за утримання "Пущі-Водиці" 16 мільйонів гривень", - уточнила журналіст.

"Згідно з договором, який він уклав з комплексом відпочинку "Пуща Водиця", інвестор оформляє право власності на площу в реконструйованому об’єкті за винятком 118 метрів, що відповідає площі об’єкту до реконструкції. Згідно з офіційною декларацією родина Кузьміна має в цьому будинку у володінні 1 тисячу 68 квадратних метрів", - пише вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.