ДАІ автоматизує систему фіксації порушень Правил дорожнього руху

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.08.2013 10:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21329

Державтоінспекція тестує нову систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху - "лист щастя" планують надсилати протягом 15 днів після проступку, а на оплату давати місяць.

Як пише газета Вести, всього хочуть встановити до 5-5,5 тисяч автофіксаторів по всій Україні, як у містах, так і на автодорогах держзначення, в найбільш аварійних місцях.

За словами начальника Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергія Будника, вже зараз у столиці випробовують нові системи від двох виробників на двох перехрестях (наприклад, на перетині вул. О. Теліги та Дорогожицької), ще чотири виробники хочуть взяти участь у тендері .

"Встановлені відеокамери з відповідними каналами забезпечення, дані передаються до нас в підрозділ на екрани. Зараз ми дивимося, як видно основні порушення - швидкість, проїзд на червоне, зупинка в недозволеному місці, перетин суцільної, виїзд на "зустрічку". Коли все запрацює, процес буде повністю автоматичним, від моменту фіксації порушення до відправки постанови, без участі посадових осіб", - каже Будник.

Однак, визнають у відомстві, якусь частину порушень таки розглядатимуть люди - наприклад, якщо комп’ютер не зможе правильно ідентифікувати автомобіль через іноземні або дуже брудні номери. А надсилати штраф будуть за місцем проживання власника авто.

У МВС зазначають, що конкретний перелік "адрес" нових систем буде готовий вже після прийняття закону, а на обладнання всіх знадобиться рік-півтора. Крім того, будуть встановлені також просто порожні бокси - щоб утримати водія від порушення, а також знаки про ведення автофіксації порушень.

Як повідомлялося раніше, в липні Міністерство внутрішніх справ України ввело механізм автоматичного заліку штрафів за порушення ПДР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.