Коаліційний, типу, компроміс. Із Президентом

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.02.2007 15:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2133

Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону України “Про внесення змін у закони України Про Кабінет міністрів України” і “Про місцеві державні адміністрації”.

За проголосували 240 народних депутати з 441, зареєстрованих в сесійному залі. Зокрема, не підтримали відповідний законопроект у першому читанні фракції БЮТ і Наша Україна.

У той же час "за" прийняття законопроекту проголосувало 189 членів фракції Партії регіонів, 31 - СПУ, 21- КПУ і 5 - позафракційних.

При тому, Верховна Рада, ухвалюючи законопроект "Про внесення змін до Законів України "Про Кабінет міністрів України" та "Про місцеві державні адміністрації", не врахувала принципових застережень Президента Віктора Ющенка до цього закону.

Про це заявив в інтерв’ю журналістам представник Президента у ВР Роман Зварич.За його словами, з 8 пропозицій Президента України, які він запропонував після повторного накладення вето на закон про Кабмін, "враховано, в найкращому випадку, 1,5".

Зокрема, зазначив Зварич, це стосується права Президента бути присутнім на засіданні уряду та ще одного питання, пов’язаного з місцевими держадміністраціями."Всі інші, значно принциповіші, застереження Президента України абсолютно не враховані", - наголосив Зварич.

За його словами, депутати не врахували навіть застереження, які були висловлені науково-експертним управлінням ВРУ.Разом із тим, представник Президента у парламенті зазначив, що на сьогодні ще рано говорити, чи буде вето на даний закон в разі його ухвалення ВР.

Він нагадав, що на сьогодні законопроекти "Про внесення змін до Законів України "Про Кабінет міністрів України" та "Про місцеві державні адміністрації" ухвалені лише у першому читанні.Крім того, Зварич повідомив, що на засіданні профільного комітету ВР він порадив антикризовикам "або погодити питання з Президентом України, якщо вони дійсно хочуть іти на певну співпрацю", або нічого не робити, виходячи з того, що на сьогодні закон про Кабмін перебуває на розгляді в Конституційному Суді.

За його словами, всі дії антикризової коаліції свідчать про те, що вони бажають лише на словах співпраці з Президентом України.

Від “Аратти”: ми неабияк вражені спостережливістю екс-міністра юстиції у коаліційному уряді.

Але чомусь нам пригадалася інша картинка. Як пан проффесор Зварич із неабияким захопленням “втюхував електорату” принципи творення парламентської коаліції. Ще коли була можливість недопустити регіоналів до влади. А деякі нашоукраїнці активно наводили місточки до тих, хто “повинен сидіти у тюрмах”. Пам'ятаєте?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.