Далі нікуди... Підвищення тарифів на комуналку призведе до соціального вибуху

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 6.08.2013 15:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21335

В Україні приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обгрунтованого рівня може спричинити соціальний вибух.

Таку думку висловив колишній міністр комунального господарства Олексій Кучеренко в ефірі "Ера-FM".

"60% наших доходів вимиваються і йдуть на їжу. Нічого не лишається на комуналку. Люди не в змозі платити реальні терифи ... Влада буде все робити, щоби за рахунок державного бюджету покривати різницю. Бо реальне приведення тарифів до собівартості - це одразу революція, як мінімум - соціальний вибух", - сказав Кучеренко.

Він наголосив, що у цьому контексті вкрай негативною є роль монополій на ринку ЖКП України.

"Сьогодні, на жаль, країна стала повністю залежати від монополій. Вони нерегульовані. Не ми диктуємо монополіям, а монополії диктують нам. Там годуються 2-3% населення, ми всі ці прізвища знаємо, можемо читати їхні прізвища у Forbes. Ця когорта присмокталася до монополій, витягує там надприбутки", - зазначив Кучеренко.

Як повідомлялося раніше, протягом минулого тижня зросла вартість послуг з водопостачання, водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в деяких населених пунктах АР Крим, Дніпропетровської, Київської, Полтавської, Сумської, Харківської та Черкаської областей, де органами місцевого самоврядування були переглянуті відповідні тарифи.

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив перевірити обгрунтованість підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах і про результати перевірки доповісти у тижневий термін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.