Росія натякає Грузії на нову агресію через вступ у НАТО?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.08.2013 10:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21337

Росія, “м’яко кажучи”, не вітає членство Грузії в НАТО.

Таку заяву зробив прем’єр-міністр РФ Дмітрій Мєдвєдєв в інтерв’ю грузинській телекомпанії "Руставі-2".
"Якщо Грузія або якась інша країна – неважливо, Україна, якась ще країна – стає членом відповідного військово-політичного альянсу, ми цей факт не можемо ігнорувати", – сказав він.

"Я поясню, чому вважаю, що це і для Грузії погано. Ви майже нічого не набуваєте, тому що в сучасному світі військові конфлікти неприпустимі", – заявив Мєдвєдєв.

За його словами, "цей приклад показує, що розрахунок деяких грузинських політиків на те, що в подібні ситуації НАТО не дасть втрутитися, ще щось станеться, провалився, бо під загрозу були поставлені інші, набагато серйозніші цінності".

"Так-от, і в цьому випадку це нічого не додасть Грузії як суверенній державі, яка добре розвивається, але водночас створить довготермінове, довготривале джерело напруженості між нашими країнами", – заявив російський прем’єр-міністр.

"І не через конфлікт 2008 року, який був між вашою країною і цими маленькими народами, а з інших причин – вже з міркувань оборонних, тому що ви станете учасником великого військово-політичного альянсу, який (ще раз повторюю, це не ми придумали, це до нас все зробили) є в цьому сенсі так званим вірогідним супротивником при виникненні певних ситуацій", – пояснив він.

Також Мєдвєдєв зазначив, що поки альянс "не горить бажанням" приймати Грузію і висловив думку, що свого часу заява НАТО про готовність внести республіку до складу блоку зіграла фатальну роль у прийнятті "деяких сумбурних рішень, які переросли у злочинну авантюру".

Нагадаємо, раніше Мєдвєдєв в інтерв’ю телеканалу «Russia Today» заявляв, що Росія готова відновити дипломатичні відносини з Грузією за умови, що грузинська сторона визнає факт того, що сталося в серпні 2008 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.