Коаліція дала “добро” на тарифну війну проти населення

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 9.02.2007 16:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2134

Верховна Рада України відмовилася обмежити розмір можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

«За» прийняття відповідного законопроекту «Про житлово-комунальні послуги» в першому читанні проголосували 198 народних депутатів з 435, зареєстрованих у сесійному залі.

Зокрема, не підтримали прийняття відповідного проекту закону фракція Партії регіонів (0 голосів) і фракція КПУ (0 голосів).
Крім того, за прийняття даного законопроекту проголосували тільки 2 народні депутати з фракції СПУ і 2 позафракційні народні депутати. За прийняття законопроекту проголосували 118 членів фракції БЮТ і 76 - фракції «Наша Україна».

Проектом закону, розробленим лідером БЮТ Юлією Тимошенко і членом фракції БЮТ Ольгою Боднар, пропонувалося обмежити розмір можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги і на встановлення безпосередньої залежності такого підвищення від темпів збільшення середньої зарплати працівників промисловості.

Проектом також передбачалося надання центральному органу виконавчої влади з питань регулювання електроенергетики права формувати державну політику у встановленні тарифів на послуги з центрального опалювання, водопостачання і водовідведення.

Крім того, пропонувалося, щоб рівень підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги не перевищував темпів зростання середньої зарплати працівників, зайнятих у галузях економіки за останній календарний рік.

Проектом закону також передбачалося, що сума, сплачена за житлово-комунальні послуги, не може перевищувати 20% від сукупного доходу кожної конкретної сім'ї.

При цьому лідер БЮТ Тимошенко, представляючи цей законопроект, відзначила, що під час підготовки до другого читання ця сума може бути зменшена з 20 до 10%.

ВР України також відмовилася направити даний проект закону на доопрацювання. Зокрема, таку пропозицію підтримали 224 народні депутати з 433, зареєстрованих у сесійному залі.

Від “Аратти”: Таким чином, правляча коаліція конкретною справою довела, що всі їхні фразеологізми щодо захисту соціуму - лише порожнє потрясіння повітря, розраховане на передвиборчий лохотрон. Так би мовити, на аудиторію разового використання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.