У МЗС вважають, що Європа задоволена прогресом в Україні

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 9.08.2013 02:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21358

Протягом останніх 6 місяців Україні вдалося досягти прогресу в здійсненні реформ, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Андрій Олефіров у ефірі Українського радіо.

"Мова йде про вдосконалення законодавства України про вибори, реформування системи правосуддя, правоохоронних органів, а також поліпшення бізнес-клімату, проведення конституційної реформи, посилення боротьби з корупцією тощо", - сказав Олефіров.

За його словами, ЄС позитивно сприймає активізацію роботи України у здійсненні реформ.

"Востаннє це було підкреслено на раді Україна-ЄС, яка відбулася під співголовуванням прем’єр-міністра Миколи Азарова наприкінці червня цього року в Люксембурзі. Наприклад, ми розробили та подали на експертизу Венеціанської комісії та Європейського Союзу законодавчі акти з питань проведення виборів. Вже отримано позитивний висновок Венеціанської комісії щодо законопроекту про посилення гарантій незалежності суддів. Спільно з ЄС та Радою розпочато консультації щодо принципів реформування органів прокуратури. Затверджено нову концепцію реформуванні кримінально-виконавчої служби. Здійснюються заходи з дерегуляції підприємницької діяльності та скорочення кількості контролюючих установ. Перелік зробленого ще довго продовжувати", - зазначив Олефіров.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.