Чому Обама скасував зустріч з Путіним?

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 9.08.2013 02:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21359

Ситуація з екс-агентом ЦРУ Едвардом Сноуденом була не єдиним фактором скасування саміту в Москві.

Про це заявив у четвер, 8 серпня офіційний представник Білого дому Джей Карні. В

російсько-американських відносинах "є ряд викликів, які вказують, що зараз не час для саміту", - сказав Карні.

Він також заявив, що США "не бачать достатнього прогресу" у відносинах з Росією з низки питань. Представник Білого дому додав, що "Президент Обама розчарований рішенням Росії надати Сноудену тимчасовий притулок". "Він не є дисидентом, його розшукують за звинуваченням у незаконному розповсюдженні секретної інформації", - уточнив Карні.

Президент США Барак Обама побачиться з російським колегою Владіміром Путіним в рамках саміту "двадцятки" в Санкт-Петербурзі, але планів їх двосторонньої зустрічі немає, заявив офіційний представник Білого дому. "Росія приймає саміт, а ми беремо в ньому участь. Я впевнений, що вони зустрінуться. Але планів двосторонньої зустрічі на даний момент немає", - сказав Карні.

Раніше Карні запевнив, що адміністрація США не має наміру вживати в зв’язку зі справою Едварда Сноудена ніяких додаткових демаршів у відносинах з Росією.

Представник Білого дому повідомив, що Вашингтон "не має ілюзій з приводу відносин з Москвою і зберігає з нею розбіжності з багатьох питань, включаючи Сирію і протиракетну оборону, однак успішно співпрацює з нею у ряді інших областей.

Про те, що Президент США Обама скасовує зустріч з Президентом РФ Путіним у Москві у вересні, стало відомо напередодні. При цьому наміри Обами відвідати Санкт-Петербург 5-6 вересня для участі у саміті великої "двадцятки" залишилися в силі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.