МВС зафіксувало зростання громадянської активності. Міліція вважає, що потрібен новий закон

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.08.2013 10:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21362

У 2003 році відбулося 66 тис. масових заходів у яких взяли участь майже 46 млн. осіб, а у минулому році їх кількість збільшилася майже до 236 тис. за участю практично 95 млн. осіб.

Заступник міністра Віктор Ратушняк

Такі дані навів заступник міністра Віктор Ратушняк, повідомляє офіційний сайт МВС.

Ратушняк зазначив, що лише за перше півріччя 2013 року в Україні відбулося вже 116 тис. масових заходів, в яких взяли участь майже 47 млн. осіб.

Під час їх проведення охорону громадського порядку забезпечували майже 446,5 тис. працівників міліції.

За його словами, за цей період стосовно 78 правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 185-1 КУпАП, 31 особу судами притягнуто до адміністративної відповідальності.

"Часто учасники акцій вдаються до протиправних дій, порушуючи права і свободи інших людей", - зауважив представник правоохоронного відомства.

Водночас він підкреслив, що однією з основних проблем у забезпеченні охорони громадського порядку під час проведення масових заходів, є відсутність нормального законодавчого врегулювання порядку їх проведення. На відміну від законодавства більшості європейських країн, окрім ст. 39 Конституції України немає жодного відповідного законодавчого акту.

Ратушняк повідомив, що фахівці беруть участь в опрацюванні з народними депутатами України проекту закону України "Про свободу мирних зібрань", який 4 липня зареєстрований у Верховній Раді України.

"До тексту цього законопроекту ми намагаємось внести деякі принципові моменти, важливі для нашої роботи щодо забезпечення охорони громадського порядку", - наголосив Віктор Ратушняк.

За його словами МВС розробило Методичні рекомендації (алгоритми дій) під час проведення масових заходів, футболів, виборів, тощо. "Міністром затверджено рішення колегії МВС, в якому визначені конкретні заходи, спрямовані на покращення діяльності ОВС із забезпечення правопорядку під час масових заходів", - додав заступник міністра.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.