“Невловимий Джо”. У МВС не виключають, що Мельник втече до Росії чи Білорусі

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 12.08.2013 11:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21367

У міліції вважають, що колишній ректор Податкової академії Петро Мельник, який втік з-під домашнього арешту, спробує залишити Україну.

"Не виключено, що Петро Мельник тепер спробує виїхати за кордон. Оскільки в Європу втекти складніше, ймовірно, що він спробує виїхати в одну з сусідніх країн - Росію чи Білорусь", - повідомило джерело у міліції виданню "Коммерсант-Украина".

Як мотив втечі, висловлюється припущення, що Петро Мельник усвідомив, що "відмазатися" йому не вдасться". "Він зрозумів, що за нього взялися грунтовно, а допомоги чекати немає від кого. Докази провини стовідсоткові, на деяких його родичів, теж є справи, так що, сидіти йому доведеться", - вважають у міліції.

Прокуратура Київської області вже почала перевірку дій співробітників міліції, які повинні були контролювати сигнали з електронного браслета екс-ректора. За даними "Коммерсант-Украина" за організацію всього контролю над особами, на яких надягли браслет, відповідає штаб Головного управління МВС у Київській області. При цьому відповідні монітори і пульт, за допомогою яких контролювався браслет, були встановлені у Києво-Святошинському райвідділі міліції. Згідно з існуючими правилами, у разі надходження сигналу з браслета Мельника, інформація про це повинна була бути передана в Ірпінський міський відділ міліції.

"Потрібно перевірити весь ланцюжок - від штабу до ірпінського міськвідділу, щоб з’ясувати, що сталося, і хто винен у події", - розповіло виданню джерело у прокуратурі Київської області.

Як повідомлялося раніше, 9 серпня колишній ректор Податкової академії Петро Мельник втік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. Після чого був оголошений МВС у розшук. У міліції стверджують, що екс-ректор не міг виїхати з України за своїми документами, і поки не поспішають оголошувати його в міжнародний розшук.

Мельник був затриманий 27 липня при отриманні хабара у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за сприяння вступу абітурієнтів у свій виш. Держзвинувачення вимагало ув’язнити колишнього ректора, однак його захист наполягає на тому, що Мельник перебуває у вкрай важкому стані": він був госпіталізований з діагнозом "гіпертонічний криз", а також заявлялося, що у нього нібито були серйозні проблеми з серцем.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.