Економіка ЄС знову зростає

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.08.2013 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21373

У другому кварталі 2013 року економіка Європейського союзу (ЄС) повернулася до зростання після найбільш тривалої рецесії з моменту утворення валютного блоку 14 років тому, вважає більшість аналітиків, опитаних Bloomberg.

За даними інформагентства, експерти прогнозують, що ВВП єврозони в квітні-червні збільшився на 0,2%. Наголошується, що раніше падіння показника спостерігалося шість кварталів поспіль.

Статистичне управління Європейського союзу оприлюднить відомості щодо ВВП у середу, 14 серпня.

Агентство відзначає, що рік відносного спокою на фінансових ринках, скорочення бюджетних витрат в Іспанії та Італії і прискорення розвитку в США, найбільшої економіки світу, дозволили економіці єврозони повернутися до зростання.

Незважаючи на те, що в цілому перспективи покращилися, рецесія завершується в економіці, в якій рівень безробіття серед молоді становить 24%, а частина країн південної Європи все ще перебуває в занепаді, вважають експерти.

Як повідомлялося раніше, Євросоюз перебував у найдовшій рецесії з моменту свого заснування в 1999 році. Зазначалося, що нинішня рецесія є другою за останні чотири роки. Крім того, за прогнозом ЄЦБ, економіка ЄС в 2013 році скоротиться на 0,6%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.