70% смертності в Україні спричиняє вживання неякісної води

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.08.2013 12:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21376

В Україні 70% смертності пов’язані із вживанням неякісної забрудненої води. Стан водних ресурсів в Україні є критичним. Це пов’язано із викидами неочищених стічних вод у водні об’єкти України.

70% смертності в Україні спричиняє вживання неякісної води – експерт

Про це на прес-конференції повідомив еколог, екс-голова Екологічної інспекції України Михайло Гуцол, повідомляє УНН.

“Більше 70% смертності – від вживання неякісної води. Але зараз спитайте будь-якого чиновника і він вам скаже, що все нормально. Та, вибачте, підіть на цвинтар і подивіться! Робіть аналіз організму будь-якого українця… Усі хвороби і той же рак пов’язані з водою. Тому підкреслю: на 70-80% людина – це вода”, - сказав він.

“У нас гроші витрачають на будь-що, лише не на ті проекти, які можуть врятувати націю. Я скажу вам цифри: більше 1 млрд тонн у нас побутових відходів і щороку додається 11 млн тонн. Мені, як фахівцю, стає жахливо, тому що вся ця отрута, уся таблиця Менделєєва потрапляє у наші водойми, а потім все це вбиває все живе, яке там є”, - сказав експерт.

Раніше завідуючий кафедри екологічної Академії України Микола Костров повідомив, що в Україні існують великі проблеми із забрудненням водних об’єктів, через що потерпає і здоров’я українців.

За його словами, стан водних ресурсів в Україні є критичним. Це пов’язано із викидами неочищених стічних вод у водні об’єкти України.

Екологи серйозно стурбовані ситуацією з якістю питної води в Україні. Вони вбачають основними причинами ситуації, що склалася, підвищене та посилене навантаження на довкілля і водні екосистеми.

В.о. голови Державного агентства водних ресурсів України Михайло Яцюк сказав, що щороку у водойми України вкидається 8 кубокілометрів стічних вод, з яких 1,5-2 кубокілометри забруднені.

Ситуація ускладнюється тим, що практично всі водоочисні споруди в Україні переважно було побудовано понад 20 років тому, вони технологічно і фізично застаріли і не в змозі впоратися з цими забрудненням.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.