Мельника оголосили у міждержавний розшук

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.08.2013 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21380

На підставі рішення Печерського районного суду міста Києва щодо дозволу на затримання підозрюваного колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, його оголошено у міждержавний розшук.

Про це повідомило Управління зв’язків з громадськістю МВС України, зазначивши, що відповідні відомості внесені до баз даних та направлені до країн СНД.

Як повідомлялося раніше, Мельника було затримано 27 липня під час одержання від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вишу, яким він керував.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно.

7 серпня на Мельника одягнули електронний браслет для відстеження місця його перебування.

9 серпня зранку слідчий подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу Мельнику з домашнього арешту на тримання під вартою. З цим клопотанням, згідно із статтею 184 КПК України, підозрюваний був ознайомлений заздалегідь. Однак стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

12 серпня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідчого про зміну запобіжного заходу стосовно Мельника з домашнього арешту на затримання.

Прокурор Сергій Овчаренко зазначив, що після цього рішення Печерського районного суду Мельника можуть оголосити у міждержавний розшук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.