Sony планує випустити професійний об’єктив для смартфонів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.08.2013 22:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21392

Компанія Sony анонсувала вихід нового аксесуара для смартфонів - об’єктива для професійної фотозйомки DSC-QX10 із 20,2-мегапіксельною 1-дюймовою матрицею.

Аксесуар буде мати об’єктив Carl Zeiss із 20,2-мегапіксельною 1-дюймовою матрицею Exmor R розмірами 13.2х8.8 мм, як у Sony RX100 II. Також він буде наділений вбудованим акумулятором, Wi-Fi, NFC і навіть слотом для SD-карти, повідомляє Sony Alpha Rumors.

Оскільки об’єктив зв’язується з телефоном або по Wi-Fi, або через протокол NFC, жорстка прив’язка до корпусу смартфона не обов’язкова. Зйомка із застосуванням автономних об’єктивів може відбуватися дистанційно, а об’єктив, видошукач і кнопка спуску при цьому можуть перебувати один від одного на достатній відстані.

Відзняті фотографії об’єктив за допомогою спеціального додатку Sony PlayMemories відправляє назад на смартфон. Варто зазначити, що обидва автономних об’єктива працюють як із iPhone, так і зі смартфонами на системі Android.

Також Sony обіцяє випустити цілий модельний ряд подібних аксесуарів, які будуть відрізнятися розмірами матриці та об’єктивами.

Насьогодні також анонсований об’єктив з 10-кратним "зумом" DSC-QX10, але з 18-мегапіксельною матрицею менших розмірів - 1/2,3 дюйма.

Флагманська модель QX100 буде продаватися за ціною в $500, бюджетна QX10 - по $250.

Матриця Exmor R CMOS має більшу світлочутливість завдяки тому, що на відміну від матриць, що аналогічній їй, сітка провідників розташована з тильного боку фотоелементів, а не спереду.

За словами Sony, світлочутливість 1-дюймової матриці з роздільною здатністю 20,2 мегапікселів із задньою підсвіткою Exmor R CMOS поліпшена на 40%, в порівнянні з попередньою моделлю.

До того ж, у більшості компактних фотоапаратів використовується матриця розміром 1/2.3-дюйма (6.17х4.56 мм). Ці сенсори значно менше, а значить, і якість фотографій буде гірше.

Об’єктив DSC-QX100 отримає 1-дюймову матрицю на 20,2 Мп, а DSC-QX10 - 18-мегапіксельну матрицю менших розмірів, 1/2,3", але матиме більший «зум»



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.