За кордон в інвалідному візку? МВС вивчає закордонні зв’язки Мельника

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 14.08.2013 10:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21393

Колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, який підозрюється в отриманні хабарів, найближчим часом можуть оголосити у міжнародний розшук.

Про це «Сегодня» сказав керівник Українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

Як повідомив Неволя, вчора правоохоронці очікували, що Мельник буде оголошений у міжнародний розшук, зараз його шукають у межах СНД.

«Вірогідність того, що він буде оголошений у розшук по лінії Інтерполу, дуже висока. Можливо, це станеться уже найближчим часом», - сказав Неволя.

Неофіційно у МВС розповіли, що вже є перші напрацювання щодо визначення можливого місця перебування Мельника – його шукають, встановлюючи усі можливі зв’язки і знайомства, які є у екс-ректора за кордоном.

«Але це не ті країни, які озвучували ЗМІ», - відповіли у МВС.

Як повідомлялося раніше, 9 серпня Мельник утік з-під домашнього арешту, позбавившись електронного браслету. ЗМІ припускали, що Мельник може податися у Білорусь, Росію чи Придністров’я.

13 серпня його оголосили у міждержавний розшук.

27 липня працівники головного управління внутрішньої безпеки міністерства доходів і зборів спільно з головним управлінням боротьби з організованої злочинністю МВС затримали ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника під час отримання хабара в загальній сумі 120 тис. грн.

Від «Аратти»: ще зовсім недавно поїздки генерала Мельника у столичний Печерський суд на кареті «швидкої» були топ-новиною у випусках новин всіх українських телеканалів.

У суді підозрюваний або прикидався мало не помираючим, або «косив під дурку», вдаючи, що не розуміє де знаходиться й що відбувається насправді. При тому, очевидно, знаходилися громадяни з медичними дипломами, які, слід розуміти, далеко не за ідею, вводили суд у оману «липовими» діагнозами. І наразі дуже дивним виглядає те, що а ні суд, а ні прокуратура, а ні МВС навіть не розпочали формального розслідування за цим фактом, який має очевидні ознаки кримінального злочину.

І цей беззаперечний факт дуже нагадує втечу від правосуддя вбивці журналіста Георгія Гонгадзе міліцейського генерала Олексія Пукача. Нагадаємо, що шоу «розшуків» колишнього начальника «наружки» тривало декілька років, при чому він спокійно жив в українському селі, займався фермерством і навіть користувався своїм іменним мобільним телефоном. І так само, як в історії з Мельником, платники податків так і не дізналися, що ж сталося з посадовцями які прикривали втечу злочинця від правосуддя.

І ще одне співпадіння: Пукача знайшли напередодні чергових виборів. Отже, ми можемо припустити, що імітація розшуку Мельника буде тривати до 2015 року. Дуже хотілося б помилитися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.