Столичні таксисти розпочали страйк

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 14.08.2013 11:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21394

Київські водії таксі прийшли під Кабінет міністрів і почали протест проти ініційованого Міністерством інфраструктури законопроекту “Про перевезення на таксі”.

Біля Кабміну зібралися 20-30 осіб. У руках вони тримають синьо-жовті прапори з написом "Таксі столиці" і білою емблемою.

Навпроти будівлі Кабміну, на протилежному боці вулиці Грушевського, також стоять водії з плакатами: "Кулуарний законопроект про перевезеннях на таксі від Мінінфраструктури розроблено в інтересах чиновників-кришувачів", "Директор департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитро Петухов = господар донецької служби таксі?", "Вимагаємо відставки директора департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитра Пєтухова", "Чиновники Мінінфраструктури кришують нелегальні таксі України".
Крім того, по вулиці Грушевського постійно проїжджають автомобілі таксі з прапорцями "таксі столиці".

Керівник Спілки професійних водіїв таксі міста Києва Сергій Григоренко заявив, що розроблений законопроект не гарантує відшкодування пасажирам шкоди в разі будь-яких інцидентів на дорозі.

"Нелегальний таксист вам ніколи не компенсує завдані збитки", - підкреслив він.

За словами співголови громадської організації "Таксі столиці" Дениса Садоха, робота над даним законопроектом йде вже 3 роки, однак Мінінфраструктури не врахував пропозиції таксистів.

"Ми писали, зверталися, пропонували. Департамент робить все на свій лад, дотримуючись своїх комерційних інтересів, оскільки у них є своя служба (служба таксі) і вони намагаються підлаштувати під себе весь ринок", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чому таксисти вимагають відставки керівника департаменту автотранспорту Мінінфраструктури Дмитра Петухова, Садоха сказав, що у таксистів є документи і факти, що підтверджують, що "даний чиновник має свій комерційний інтерес в цьому законі".

Він додав, що у Пєтухова "є свої інформаційно-диспетчерські служби в місті Донецьку".
За словами Садоха, чиновник, який "має пряму зацікавленість, не має права розробляти такий законопроект".

Він підкреслив, що діяльність подібних чиновників призвела до падіння послуг на ринку таксі і безконтрольності з боку держави.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.