Я - не я, і хата -не моя. Податкова стверджує, що не блокувала звітність “Експресу”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 14.08.2013 12:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21395

Міністерство доходів і зборів не здійснювало жодних дій, спрямованих на обмеження можливості компаній, які видають львівську газету “Експрес”.

Про це йдеться в заяві відомства у відповідь на заяву керівництва газети "Експрес" про те, що повноцінна робота шести підприємств, що забезпечують підготовку, випуск та розповсюдження видання, заблокована, бо вони позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

"Жодних дій, спрямованих на обмеження можливості компаній, що видають газету, зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних, співробітниками Міністерства доходів і зборів України не здійснювалося", - зазначає Міндоходів.

За даними відомства, на поточний момент підприємства ТзОВ "Газета Експрес", ТзОВ "Експрес Груп", ТзОВ "Фонд "Свобода слова", ТзОВ "Експрес Медіа Друк", ТзОВ "Експрес Медіа Поліграф" мають можливість безперешкодно зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі.

"Офіційних скарг від вищезазначених підприємств до органів Міндоходів не надходило", - сказано в заяві.
"Заяви щодо тиску на газету "Експрес" є безпідставними. До посадових осіб чи співробітників цього чи інших ЗМІ з боку Міністерства не висувалося жодних вимог щодо коригування редакційної політики чи взагалі будь-яких інших вимог", - запевняє Міндоходів.

Відомство наголошує, що ЗМІ як суб’єкти господарювання "нарівні з підприємствами інших галузей мають перед українською державою зобов’язання своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки та дотримуватися норм податкового законодавства".

"Процес реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі є достатньо простим та зручним, у першу чергу, завдяки тому, що позбавляє підприємства від зайвої "паперової" бюрократії", - запевняє Міндоходів.

"Крім того, реєстрація накладної в Єдиному реєстрі є своєрідним захистом платника від нечесних контрагентів. У цілому, за 7 місяців поточного року зареєстровано 34,57 млн. податкових накладних від 118,5 тис. платників на загальну суму понад 334 млрд. гривень", - зазначає відомство.

У разі виникнення будь-яких технічних питань чи складностей із реєстрацією накладних у реєстрі "фахівці Міністерства завжди готові надати необхідну допомогу чи консультацію як особисто, так і за телефоном гарячої лінії 0-800-501-007", говориться в заяві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.