“Вдосконалили”. Уряд пропонує збирати однаковий утилізаційний збір з усіх автомобілів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.08.2013 13:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21396

Міністерство екології та природних ресурсів України пропонує скасувати коригуючи коефіцієнти до базових ставок податку на утилізацію транспортних засобів.

Як стало відомо сьогодні, 14 серпня, відповідний законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України про скасування коефіцієнтів до ставок екологічного податку був оприлюднений на сайті міністерства.

Відзначимо, що зараз коефіцієнти до базових ставок податку на утилізацію транспортних засобів становлять: 5,5 тис. грн для легкових автомобілів і 11 тис. грн для решти автотранспортних засобів.

Нагадаємо, що 2 серпня поточного року Президент Віктор Янукович підписав закони про трансферне ціноутворення і утилізаційний податок.

При цьому в ЄС раніше висловлювалися проти введення цього закону в дію. Так, в Європі висловили тривогу з приводу того, що єдиним результатом тривалого процесу консультацій з Києвом щодо спірних торговельних питань залишається лише обіцянка України наступних двосторонніх дискусій.

Зазначимо, що Росія, де подібний збір діє з минулого року, опинилася під прицілом претензій з боку цілого ряду країн-членів СОТ, і Україна приєдналася до консультацій з цього питання.

5 серпня Янукович доручив удосконалити законодавче регулювання питань, пов’язаних з утилізацією автомобілів.

Як повідомлялося раніше, ЄС різко відреагував на підписання Януковичем закону про утилізаційний збір. Союз закликає Україну узгодити законодавство про введення утилізаційного податку на імпортні транспортні засоби з принципами СОТ до 1 вересня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.