Сьогодні - Міжнародний день музеїв

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.05.2006 13:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=214

Вітання Міністра культури і туризму України Ігоря Ліхового з нагоди Міжнародного дня музеїв.

Вельмишановні колеги! Дорогі друзі українських музеїв!

Щороку 18 травня - цей сповнений весняного сонця і квітів день, музейні працівники України і наші зарубіжні колеги відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.

Збережена та осмислена культурна спадщина кожного народу – невичерпне джерело людської пам‘яті, міцні підвалини духовних основ нації, гарантія гідного поступу людства в майбутнє.

Україну з повним правом можна віднести до країн з багатогранною та унікальною культурною спадщиною – її визначні пам‘ятки археології, історії, архітектури та містобудування, монументального, образотворчого, сценічного і музичного мистецтва є невід‘ємною частиною європейського та світового культурного надбання. Славні і багаті традиції музейного будівництва сягають глибини часів Київської Русі - знаменитої книгозбірні Ярослава Мудрого.

Музеї, як справжні храми нашої духовності, здавна свято бережуть пам‘ять народу, крізь час і відстань єднають нас у прагненні до прекрасного, у пошані до свого минулого, у любові до рідної землі, національної культури.

Велику і подвижницьку роботу ведуть музейні колективи України. Прокладаючи дороги з минулого до сучасності, музеї своєю діяльністю сприяють розбудові держави, реалізації її культурної політики. Результатами Вашої праці є численні унікальні виставки, наукові експозиції, віднайдені, відреставровані і дбайливо збережені сотні тисяч музейних предметів, з якими щороку знайомляться мільйони відвідувачів з десятків країн світу.

Зацікавленість Президента та Уряду України у збереженні національної культурної спадщини та у розвитку музеїв дають нам підстави сподіватися, що кращі традиції музейної справи в Україні матимуть свій поступ, а музеї все більше слугуватимуть формуванню патріотичних почуттів та гармонійному розвитку особистості. Самовіддана творча праця і професіоналізм музейних працівників є найкращою запорукою духовної скарбниці нашої культури, збагаченню і примноженню.

Хай свято, яке відзначаємо всенародно, стане гарною нагодою сказати всім музейним працівникам, реставраторам, археологам, мистецтвознавцям, краєзнавцям, історикам, щедрим меценатам - усім шанувальникам старовини слова глибокої вдячності за вашу працю і побажати надії і віри у майбутнє, і нових успіхів у вашій благородній справі, міцного здоров‘я, натхнення і відчуття причетності до вічного.

З повагою
Міністр культури і туризму України
І.Ліховий


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.